Marktleider PlasmaMade biedt bestaande klanten gratis update aan

PlasmaMade algemeen
PlasmaMade groeide in amper vijf jaar tijd uit tot marktleider in Nederland en Europa. De revolutionaire air filters gaan vanuit Staphorst naar alle uithoeken van de wereld.
Consumenten vallen massaal voor het innovatieve filter dat bovenop een afzuigkap wordt geplaatst. Het filter rekent niet alleen af met keukenluchtjes, maar zuivert ook voortdurend de lucht en garandeert daarmee een optimaal binnenklimaat. PlasmaMade breidt het succes nu verder uit met een nieuwe update voor de software van de filters. Ook bestaande klanten profiteren mee van deze stap. PlasmaMade biedt hen deze update gratis aan!
De technologie
“Een PlasmaMade maakt van een afzuigkap een high-end luchtreiniger. Om dat mogelijk te maken combineren wij als enige producent slimme elektronica met plasmatechnologie, een elektrostatisch filter én ionisatie”, legt directeur Martin van der Sluis uit. PlasmaMade is daarmee de oplossing voor geuren, pollen, bacteriën, virussen, schimmels, schadelijke gassen, nicotine, huisstofmijt en huidschilfers van dieren en honden- en kattenharen. De wereldwijd gepatenteerde technologie doorstaat de zwaarste testen en voldoet aan alle eisen en internationale normen en wetten.

Uniek in de wereld
Die zelf ontwikkelde technologie maakt PlasmaMade uniek in de wereld. Het filter is bijvoorbeeld vanaf 2021 onmisbaar in nieuwbouwwoningen. In dat jaar gaat namelijk nieuwe regelgeving in. De nieuwe regelgeving verbiedt een afvoer naar buiten vanuit de woning. Voor deze regelgeving zijn recirculatie kappen dé oplossing. De nieuwe regelgeving heeft als doelstelling woningen milieuvriendelijker te maken. Een conventionele afzuigkap, die de warme lucht naar buiten afvoert, draagt niet bij aan warmtebesparing en is daarmee niet duurzaam. Daarom zijn recirculatiekappen de toekomst!

PlasmaMade werkt volgens het recirculatie principe, maar heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van andere modellen op de markt. “Wij maken geen gebruik van koolstof. Dat verzadigt snel en moet daarom regelmatig worden vervangen. Consumenten zijn met PlasmaMade van die
rompslomp af”, legt Van der Sluis uit. Daarnaast is het zo dat dat soort modellen uit een paar koolstofmatten en een ozongenerator bestaan. Die twee technieken zijn niet voldoende om bepaalde groepen van fijnstoffen en VOC’s (Volatile Organic Compounds) aan te pakken en dragen daarom niet bij aan een gezonder binnenklimaat.

De producten van PlasmaMade zijn duurzame apparaten met uitmuntende energieprestaties en zijn ideaal voor zogenoemde passieve woningen. “Vanaf 2030 moeten bij de berekening van het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) ook de prestaties van afzuigkappen worden meegenomen. Zo loopt PlasmaMade vooruit op die regelgeving”, zegt Van der Sluis.

Uitvoerige testen
Als marktleider en innovator investeert PlasmaMade voortdurend in onderzoek naar verdere
verbeteringen. In het eigen laboratorium van PlasmaMade werken onderzoekers iedere dag aan mogelijke innovaties en productverbeteringen. Om deze onderzoeken een zo sterk als mogelijk fundament te geven, werkt PlasmaMade nauw samen met gerenommeerde internationale onderzoeksinstituten en de Europese overheid. Van der Sluis: “Wij zijn marktleider met het beste product op de wereld. Die toonaangevende positie willen we behouden. Met onze innovatiedrift springen wij continu in op veranderende klantwensen, nieuwe regelgeving en vernieuwende technologie. Van een leverancier van filters voor afzuigkappen ontwikkelden we ons tot een professioneel gecertificeerd instituut voor luchtzuivering. Met gerenommeerde bedrijven onderzoeken we bijvoorbeeld een oplossingen voor VOC’s en fijnstof.”

Europese regelgeving
Die drang naar verdere verbetering resulteerde in 2017 in een belangrijke update. Het PlasmaMade filter schakelt zichzelf automatisch uit, mocht een consument dit vergeten. Daarmee voorkomt de producent het denkbeeldige scenario dat het filter na 24 uur onafgebroken werking de geldende huidige norm kan overschrijden. De herprogrammering verlengt ook de levensduur van het filter.

Met die eenvoudige aanpassing van de software voldoet PlasmaMade meteen aan de meest actuele eisen van de Europese overheid. “Die heeft bepaald dat de internationale instituten een andere methodiek van testen moeten hanteren. PlasmaMade voldoet nu als eerste aan die nieuwe eisen en daar zijn we trots op. Wij zijn helemaal klaar voor de verdere groei van ons bedrijf.”

Gratis update
“PlasmaMade is en blijft het beste luchtfilter op de markt”, is de overtuiging van Van der Sluis.
Alle consumenten hebben volgens hem recht op een perfect product. Vandaar het bijzondere besluit om bestaande klanten een gratis update aan te bieden. “Wij doen simpelweg geen concessies en staan voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van ons product. Daarom vinden wij dat iedereen recht heeft op het filter met de allerlaatste technieken. Ook consumenten die voor 2017 een PlasmaMade kochten. Wij beschouwen dat als service van de zaak.”

Procedure
Consumenten die voor 2017 een PlasmaMade aanschaften, checken op www.pmrecall.com of ze in aanmerking komen voor de gratis update. Op deze website staat ook alle verdere informatie over de procedure, na registratie ontvangt u de instructie.

Toekomst
De toekomstvisie van PlasmaMade is niet alleen marktleider zijn maar ook blijven. Niet ‘s werelds grootste, maar ’s werelds meest toonaangevende circulaire bedrijf zijn op het gebied van lucht reiniging en recirculatie. PlasmaMade moet fungeren als kennisinstituut voor huidige en toekomstige lucht problematiek. PlasmaMade werkt oplossingsgericht en wil op het hoogst mogelijke wetenschappelijke niveau acteren. Geen trends volgen, maar trendsetter zijn en blijven.

Wilt u zaken doen met PlasmaMade, of heeft u vragen neem dan gerust contact op met ons team.